header

headerimg
Welkom
Behandelingen & specialisaties
Schimmelnagel
Centrum
Prijslijst
Contact & route
 
behandelingen en specialiteiten van voetverzorging

Pedicure
Diabetenvoetzorg
Reumavoetzorg
Voetverzorging bij ingroeiende nagels
Schimmeldiagnostiek
Nagelbeugels
Nagelreparatie
Harsen

Schimmelnagels? Het Schimmelnagel Centrum biedt uitkomst!

Alles al geprobeerd maar niets helpt? En u wilt of u kunt geen medicatie gebruiken? Maak dan een afspraak met het Schimmelnagel Centrum. Na 8 weken ziet u al eerste resultaten van de behandeling. Uiteraard geldt dit ook voor handnagels. Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een consult.

Nieuw!

Topsportzorg

Topsporters kunnen alleen topprestaties leveren als ze daar ook de middelen voor krijgen. Medvioet behandelt inmiddels een steeds groter aantal sporters en weet als geen ander dat goede voetzorg afgestemd op de sport die men beoefend nèt dat verschil kan maken tussen verliezen of winnen. En uiteraard gaan we altijd voor de winst!

 

Overzicht behandelingen en specialisaties

Medivoet verwijderd wratten effectief en veilig met de nieuwste technologie op het gebied van cryotherapie. Door middel van een microfijne applicator wordt de wrat tot op de millimeter nauwkeurig bevroren. Omdat de behandeling nagenoeg pijnloos is staat men de behandeling volledig toe waardoor de hele wrat behandeld kan worden. Zodoende is vaak 1x nodig om de wrat te verwijderen. Daarmee is deze behandeling ook uitermate geschikt voor kinderen. Kijk voor meer informatie naar het filmpje.


Pedicure [ top ]

Bij Medivoet bestaat een standaard voetbehandeling uit:

 • Een anamnese (=voorgeschiedenis, gegevens worden verwerkt in de computer)
 • Desinfecteren van de voet
 • Eventueel verdikte nagels dun maken met de frees
 • Nagels knippen
 • Nagelomgeving schoonmaken en verzorgen
 • Ingroeiende nagels behandelen
 • Eelt verwijderen
 • Likdoorns verwijderen
 • Desinfecteren van de voet
 • Eventueel drukvrij leggen van gevoelige plekken.
 • Korte massage met een voor u geschikte crème (vb. diabeet, droog) indien de huid dit toelaat.

Diabetenvoetzorg [ top ]

Iemand met diabetes (suikerziekte) kan een verminderd (pijn)gevoel in de voeten hebben waardoor beschadigingen niet tijdig worden opgemerkt. Dat brengt een verhoogd risico op infectie met zich mee.

D.m.v. gevoelsmeting (monifilament) wordt het gevoel op verschillende plaatsen gemeten. Daarnaast wordt er jaarlijks een podogram (voetafdruk) gemaakt om eventuele veranderingen waar te kunnen nemen. De gegevens van diabeten worden nauwkeurig bijgehouden en bij eventuele veranderingen wordt direct actie ondernomen (b.v. verwijzing huisarts of Registerpodoloog). Daarnaast krijgen deze cliënten standaard een lijst met adviezen mee naar huis. Met het regelmatig behandelen en controleren van deze voeten kunnen ernstige complicaties worden voorkomen.

Vergoedingsmogelijkheden

Veel zorgverzekeraars bieden een vergoeding vanuit het aanvullende pakket. Dit onder de noemer “beter voorkomen dan genezen”. Per verzekeraar verschilt de hoogte van de vergoeding en/of het aantal behandelingen. Medivoet of uw ziektekostenverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Reumavoetzorg [ top ]

Reuma kan niet genezen worden maar levert wel veel pijnlijke problemen op. De voeten vormen hierop geen uitzondering. Een zachte aanpak is daarom noodzakelijk. Daarnaast komen er door standverandering van de voeten vaak likdoorns voor. Ook die halen we weg om “extra”, onnodige pijn te voorkomen.

Voetverzorging bij ingroeiende nagels [ top ]

Ingroeiende nagels zijn pijnlijk. Vaak knipt men steeds meer weg van de nagel om ingroeien te voorkomen. Maar dan wordt het alleen nog maar erger. Knip nagels altijd recht af ( scherpe randjes afvijlen is prima) en maak de nagels niet te kort. Wij verwijderen het pijnlijke hoekje wat in de nagelwal drukt en leggen de nagel drukvrij. Vaak bent u al na een paar behandelingen weer pijnvrij.

Soms is het nodig om een nagelbeugel te plaatsen. Dit is een techniek waardoor het nagelbed langzaam wordt aangepast en de nagel anders gaat groeien. En omdat we niet allemaal hetzelfde zijn beschikt Medivoet over alle soorten nagelbeugels.

Schimmeldiagnostiek [ top ]

Schimmels aan nagels en/of voeten zijn uit onze samenleving niet meer weg te denken. Het is een vervelend probleem. Jeuk, schilferige soms kapotte huid, nagels worden dik en brokkelig. Dit moet behandeld worden en gaat niet vanzelf weg.

De huisarts kan medicijnen voorschrijven maar die zijn slecht voor uw gezondheid. Daarnaast moeten ook de omgeving waarin de schimmel groeit behandeld worden.

Wil men echt van de schimmel afkomen, hou u dan aan de onderstaande regels:

 • Breng regelmatig een bezoek aan de pedicure, die houdt de nagels dun en daardoor beter te bestijden
 • Laat Medivoet een biopt afnemen van de nagel (stukje nagel)
 • Dit wordt opgestuurd naar het Pathologisch centrum in Leiden
 • Indien uit het rapport blijkt dat het een schimmel betreft kan met de behandeling worden begonnen. Medivoet selecteert het product dat u dient te gebruiken in uw situatie.
 • Behandel niet alleen nagels/voeten maar ook altijd UW SCHOENEN en sokken. Anders gaat u met gezonde nagels weer de schimmels tegemoet die in uw schoenen “wonen”.

Nagelbeugels [ top ]

Nagelbeugels worden op, of om de nagel geplaatst om zo de nagel in een andere richting te laten groeien. Zoals gezegd kan Medivoet alle nagelbeugels plaatsen zodat u altijd een goede beugel krijgt die ook echt bij u past.

Nagelreparatie [ top ]

Aangedane nagels door schimmels of een trauma of …. kan men als lelijk ervaren. Zeker in het voorjaar en de zomer. Medivoet zet een gelnagel over een deel van de eigen nagel. Deze nagel kunt u desgewenst lakken. Zo hoeft u uw nagels niet meer weg te stoppen of in te pakken.

Harsen [ top ]

U kunt terecht voor het harsen voor (onder)benen, armen, oksels en rug. Denk eens aan een harsabonnement indien u regelmatig terugkomt. Dit is een stuk voordeliger.

photogallery
         
© Medivoet | 2008-
Design by Bedrijfslogo-s.com