header

headerimg
Welkom
Behandelingen & specialisaties
Schimmelnagel
Centrum
Prijslijst
Contact & route
 
advies & tips voor schimmelnagel centrum

Schimmelnagels? Het Schimmelnagel Centrum biedt uitkomst!

Alles al geprobeerd maar niets helpt? En u wilt of u kunt geen medicatie gebruiken? Maak dan een afspraak met het Schimmelnagel Centrum. Na 8 weken ziet u al eerste resultaten van de behandeling. Uiteraard geldt dit ook voor handnagels. Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor een consult.

Nieuw!

Topsportzorg

Topsporters kunnen alleen topprestaties leveren als ze daar ook de middelen voor krijgen. Medvioet behandelt inmiddels een steeds groter aantal sporters en weet als geen ander dat goede voetzorg afgestemd op de sport die men beoefend nèt dat verschil kan maken tussen verliezen of winnen. En uiteraard gaan we altijd voor de winst!

 

Schimmelnagels? Er is iets aan te doen!

Bent u het ook zat om uw nagels te verstoppen, of heeft u al zoveel middelen geprobeerd maar die niet hebben geholpen? Het Schimmelnagel Centrum biedt u de mogelijkheid om weer met gezonde nagels door het leven te gaan. Het Schimmelnagel Centrum gebruikt een laser die speciaal is ontwikkeld om schimmels te bestrijden.

Maak direct een afspraak T 072 792 00 17 of klik hier of lees verder

Alle voordelen op een rijtje:

 • Snel
 • Veilig
 • Goed te verdragen
 • Bewezen effectief
 • Maar liefst 85 % groeit uit tot een 100 % gezonde nagel
 • Geen zware medicijnkuur
 • Indrukwekkende resultaten
 • Geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels worden in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. Maar kalknagels bestaan eigenlijk niet omdat nagels uit keratine bestaan en niet uit kalk. De schimmels in de nagel leven van keratine. Schimmelsporen bevinden zich overal om ons heen. Zodra er een nagel beschadigd wordt is het heel makkelijk voor een schimmel om binnen te komen. De schimmels groeien in draden, met een mooi woord hyfen, door de nagel. De nagels worden dik, brokkelig, poreus en nemen een geelachtige kleur aan.

Schimmelnagels zijn hardnekkig. Schimmels bevinden zich niet alleen in de nagel maar ook onder de nagel en in het deel waar de nagel uitgroeit (matrix). Veel mensen proberen vaak middeltjes van de drogist of apotheek. Meestal zonder succes want lokaal aangebrachte antischimmel crèmes of nagelstiften werken niet of nauwelijks. De middelen komen niet ver genoeg om de schimmel te bestrijden.

De huisarts kan ook een medicijnkuur voorschrijven. De kuur duurt ongeveer drie maanden. Echter, de medicijnen zijn heel belastend voor uw gezondheid. Denk hierbij aan bijwerkingen als leverproblemen, buikkrampen, smaakverlies en vermoeidheid. Niet voor niets zijn huisartsen steeds terughoudender om deze kuur voor te schrijven.Hoe werkt de laserbehandeling?

Schimmelnagel Centrum maakt gebruik van een speciaal voor de probleem ontworpen laser. De kop van de laser wordt overlappend op de nagelplaat gezet waarbij er per nagel pulsen van licht op de nagel afgegeven worden. De energie wordt omgezet in warmte. De warmte gaat door tot diep in het nagelbed en vernietigd de wand van de schimmel. Dat maakt deze behandeling wel effectief in tegenstelling tot locale middelen. De behandeling is snel en veilig en er zijn geen neveneffecten bekend van deze behandeling. Wel hebben wij contra indicaties. Cliënten met diabetes in combinatie met een simms classificatie 1 of hoger of neurologische aandoening kunnen de laserbehandeling niet ondergaan. Voor deze mensen bieden wij vanaf januari een andere, net zo effectieve behandeling. U leest hier later meer over.

Wat wordt er verwacht voor de behandeling?

Wij beschikken zelf over alle apparatuur. U kunt dus dagelijks terecht voor uw behandeling en er wordt ook dagelijks mee gewerkt. De nagels moeten de minimale lengte hebben en een normale dikte. Bij verdikte nagels moet de nagelplaat worden afgeschuurd door een pedicure. Indien gewenst kan onze pedicure dit voor u doen. Neem elke behandeling nieuwe of schone sokken mee (minimaal op 60 graden gewassen).

Hoeveel tijd neemt de behandeling in beslag?

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een kort consult. De nagels worden geïnspecteerd en uw verwachtingen worden met u doorgenomen, evenals de kosten en de nazorg van de behandeling. U wordt gelijk behandeld. Hou voor de 1e afspraak rekening met een uur. De vervolgbehandelingen duren ongeveer een half uur. Na de behandeling worden u nagels ingesmeerd met een antischimmel middel en uw schoenen met poeder behandeld om herbesmetting te voorkomen. Ook ontvangt u de eerste middelen voor nazorg mee naar huis.

Verloop

Een nagel groeit ongeveer 1 mm per maand. U kunt dus na ongeveer 8 tot 12 weken de 1e uitgroei van de gezonde nagel zien. Na ongeveer 9 tot 12 maanden is de nagel volledig gezond uitgegroeid. De resultaten zijn zeer indrukwekkend en bewezen, maar liefst 85 % van de nagels groeit uit tot een 100 % gezonde nagel.

Tips om herbesmetting te voorkomen

 • Droog voeten altijd goed af, gooi na afloop de handdoek in de was en was de sokken en handdoek op minimaal 60 graden
 • Gebruik altijd slippers in openbare ruimtes en wasgelegenheden
 • Trek iedere dag schone sokken aan
 • Vervang uw sloffen, deze zitten vol schimmelsporen
 • Gebruik geen nagellak
 • Gooi gebruikte nagellak weg
 • Gebruik antischimmel crème bij voetschimmel en strooi anti schimmelpoeder in uw schoenen en sokken om herbesmetting te voorkomen
photogallery
         
© Medivoet | 2008-
Design by Bedrijfslogo-s.com